© Kimse Duymasın 2020

SEFERİHİSAR'DA CAMİ SEFERBERLİĞİ...

Seferihisarda Cami Seferberliği Başladı...

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar'daki camilerin eksiklerini gidermek ve onarmak amacıyla ilçe genelinde bir seferberlik başlattı. Seferihisar merkezdeki tÜm camileri kapsayan seferberlik, Ramazan ayı boyunca aralıksız olarak sÜrecek. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, cami seferberliği için Ramazan öncesinde İlçe MÜftÜsÜ ŞÜkrÜ Demirel ve cami imamlarını belediyeye davet ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilçedeki camilerin ihtiyaçları konuşuldu ve Ramazan boyunca sÜrecek bir seferberlik planı Üzerinde mutabık kalındı.

Seferberlik kapsamında ilçe merkezi, Ürkmez, Doğanbey, Payamlı ve Ulamışta bulunan bÜtÜn camilere gÜneşten korunmak ve yağmurlu gÜnlerde daha rahat ibadet edebilmek için tenteler yapılıyor. Özellikle Cuma namazı ve cenaze namazlarında, cami dışına taşan cemaatin dini vecibelerini daha rahat yerine getirmeleri için yapılan tente ihtiyacı, mÜftÜ ve imamlarla yapılan toplantıda öne çıkan en bÜyÜk talep olarak ortaya çıktı. Öne çıkan diğer bir konu ise camilerdeki klima eksikliği oldu. MÜftÜ ve imamların tespit ettiği, özellikle Ramazan Ayında teravi namazı için camiye gelenlerin kullanabileceği 15 klima camilere takıldı. Ayrıca tÜm camilerin temizliği yapıldı ve halıları yıkandı.

Cami Seferberliği tarihi camilerde restorasyon ve onarım çalışmalarını da kapsıyor. En bÜyÜk çalışma 3 yıldır restorasyon planı Üzerinde çalışılan DÜzce Kasım Çelebi Camiiinde başlayacak. Tarihi caminin restorasyonunun bu yıl içinde başlaması ve bir yıl sÜrmesi bekleniyor

Cami Seferberliği konusunda açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: “Seferihisardaki ana hedeflerimizden biri kÜltÜrÜmÜzÜ ve doğamızı yaşatmak. Bu nedenle, kÜltÜrÜmÜzÜn ayrılmaz bir parçasını oluşturan camilere sahip çıkmayı belediyemizin temel görevleri arasında görÜyoruz. Seferberlik kapsamında hem camilerimizin eksiklerini gidereceğiz, hem de DÜzce Kasım Çelebi Camii gibi tarihi yerlerin restorasyonunu tamamlayacağız. Camilerle başlayan Seferihisar seferberlikleri,  önÜmÜzdeki gÜnlerde okullar ve diğer kamu alanlarıyla devam edecek”.

Seferihisar İlçe MÜftÜsÜ ŞÜkrÜ Demirel, Ramazan Ayıyla birlikte Seferihisar Belediyesi tarafından camilerde yapılan çalışmaları değerlendirdi. İlçe MÜftÜsÜ olarak böyle bir Belediye hizmetinden mutluluk duyduğunu belirten Demirel; Sayın Belediye Başkanımız Tunç Soyeri  bÜtÜn yaptığı hizmetlerden dolayı yÜrekten kutluyor, tebrik ediyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz mÜbarek ramazan ayının hemen arifesinde bu hizmetlerin yapılması halkımızın da takdirini kazanmıştır. Yaz ayı olması dolayısıyla iç mekanların serinletilmesi klimalarla sağlansa da, dışarıdaki cemaatin de gÜneş altında kalmaması için yapılan tentelerde insanlarımızı gÜneşten korumuş ve ibadetlerini daha rahat yapmalarını sağlamıştır. İhtiyacı olan camilere klima takılması da en önemli ihtiyaçlardan birini gidermemizi sağladı. Toplamda 26 tente, 15 klima takıldı, tuvalet ve avluların temizliği yapıldı, kamelyalar, bahçe dÜzenlemesi yapıldı. Tekrardan bu hizmetleri bizlere sunan Belediye Başkanımız Tunç Soyere çok teşekkÜr ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER