© Kimse Duymasın 2020

Tarihi miras havaalanında tanıtılacak

ETİK başkan yardımcısı Bülent Tercan, UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama ve Efes’in havaalanında tanıtılmasını önerdi.

Ak parti İzmir milletvekili adayı ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşen Tercan, İzmir turizminin son 10 yıldır kan kaybettiğine dikkat çekerek, "Bergama ve Efes’in UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi İzmir turizmi için önemli bir fırsat. Bergama ve Efes’in İzmir Havaalanı  İç hatlar ve Dış hatlar Terminallerinde etkili görsellerle daimi tanıtılması çok yarar sağlayacaktır. Havaalanları ülkelerin dünyaya açılan pencereleri, turizmin kaleleridir. Biz de daimi tanıtımda başarılı olursak, İzmir'e ayak basan yerli ve yabancı her turistin, her misafirin bu zenginliğin ilk andan itibaren  farkına varmasını sağlarız" dedi.

İzmir’in Tarih ve Kültür turizminden daha fazla pay alması gerektiğini kaydeden Tercan, "İzmir in bu tanıtım fırsatını kaçırmaması gerekir. İzmir denilince akla sadece denizi, güzel doğası gelmemeli. İzmir çok önemli turistlik değerlere sahip. Bize düşen de bu verimli kaynakları azami şekilde kullanmak, kentin ekonomisine ve gelişmesine katkı sağlamak olmalı" diye konuştu.

Binali Yıldırım’ın önerilere sıcak baktığını da hatırlatan Bülent Tercan , "Binali bey  havayolu ile kısa vadede yılda  5.000.000 Turist  hedefine varmak konusunda da bizlere destek vereceğini açıkladı. İzmir’de turizmin gelişmesi için yapılması gerekenler var, her kesim bu konuda üzerine düşeni yerine getirmeli" dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER