© Kimse Duymasın 2020

TİYATRONUN ÜNÜ İZMİR'İ AŞTI...

Bornova Belediyesinin tiyatrosu Ankara yollarında

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), ödÜllÜ oyunu ‘Cadı Kazanı ile 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalinde sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ankaradaki Festivale dört yıl Üst Üste kabul edilme başarısını gösteren BBŞTnin performansı sanat çevrelerinden tam not alıyor

Toplumsal Araştırmalar KÜltÜr ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 18incisi dÜzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivaline 100'Ün Üzerinde oyun başvuru yaptı. "Yaşanılası Bir DÜnya İçin Sanat" temasıyla 15-25 Kasım 2013 tarihleri arasında dÜzenlenecek Festivale 46 oyun katılmaya hak kazandı. 4 yıldır Festivale kabul edilme başarısını gösteren BBŞT, bu yıl “Cadı Kazanı” oyunuyla 19 Kasım 2013 Salı gÜnÜ Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Sırasıyla "Marat-Sade", "Arturo Ui'nin Önlenebilir YÜkselişi" ve "Ermişler ya da GÜnahkarlar" oyunlarıyla Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalinde sahne alan ve eleştirmenler tarafından beğenilen BBŞT, Arthur Miller'ın yazdığı Onur Erdoğan'ın yönettiği "Cadı Kazanı" oyunuyla iddiasını sÜrdÜrecek. DÜnyadaki baskıcı rejimlerin, 1950li yıllardaki McCarthy dönemine göndermeler yapılarak anlatıldığı oyun “En iyi ProdÜksiyon” dahil pek çok dalda ödÜl aldı.

Fiziki yatırımların yanı sıra kÜltÜr sanat çalışmalarına özel bir önem verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “BBŞT gibi profesyonel bir tiyatronun belediyemizin bÜnyesinde bulunmasından gurur duyuyorum. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, gerçekten önemli bir organizasyon. Dört yıldır festival programına dahil edilmemiz tiyatromuzun başarısını gayet net bir şekilde ortaya koyuyor" diye konuştu.

Kalabalık bir kadronun çalıştığı, makyajdan kostÜme, dekordan oyunculuğa ve yoruma kadar bÜyÜk incelik ve birikim gerektiren oyun 19 Kasım Salı gÜnÜ saat 20.00'de 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu AkÜn Sahnesinde izleyici ile buluşacak.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER