© Kimse Duymasın 2020

TMOK Fair Play Komisyonu 41 yaşında...

TMOK Fair Play Komisyonu, kuruluşunun 41. Yıldönümünü İstanbul Ataköy'deki TMOK Olimpiyat Evi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı.

 1981 yılında kurulan Fair Play Komisyonu, Türkiye’de düzenlediği organizasyonlar ve verdiği ödüllerle uluslararası alanda dikkat çeken bir performans sergilerken, bu çalışmaları nedeniyle kendisi de uluslararası arenada birçok ödüle layık görüldü. Son olarak Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) tarafından ödüle layık görülen Prof. Dr. İbrahim Yıldıran ve İsmet Karababa’nın ödülleri 41. Kuruluş yıldönümü programı öncesinde, Olimpiyatevi’nde düzenlenen törenle kendilerine takdim edildi.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yıldıran’ın ödülü Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar tarafından, İsmet Karababa’nın ödülü ise TMOK Başkanvekili Nihat Usta tarafından takdim edildi.
1982 yılında Türkiye’nin uluslararası alanda ilk Fair Play Ödülünü alan İsmet Karababa, EFPM “Adil Oyun Ruhu” ödülüne, Prof. Dr. İbrahim Yıldıran ise Fair Play Tanıtım Diploması ödülüne layık görülmüştü.
Törenin ardından 41. yıl onuruna verilen öğlen yemeğinde bir araya gelen Fair Play Komisyonu üyeleri, ardından yapılan toplantıda, komisyonun 41. Yılında yapılan çalışmaları değerlendirdiler. Toplantı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve Türk Fair Playi’nin kuruluşunda ve gelişmesinde rol alan dönemin TMOK Başkanı Turgut Atakol, Fair Play Komisyonu’nun kurucuları (17 Kasım 1981) Dr. Tarık Özerengin, Av. Merih Sezen, Spor Yazarı Doğan Koloğlu, Olimpiyat madalyalı atlet Ruhi Sarıalp, Uluslararası Boks Hakemi Ahmet Cömert ile Türkay Peker anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.
TMOK Fair Play Komisyonu’nun kuruluş sürecinde de yer alan Başkan Erdoğan Arıpınar, ödül töreni ile başlayan program öncesinde yaptığı konuşmada, dürüst oyun ve dürüst davranışı yaymak için büyük çaba sarf ettiklerini ve önemli bir mesafe aldıklarını belirtirken, Cumhuriyetimizin 100. yılı’na yeni ve etkili projelerle gireceklerini belirtti. Uluslararası kuruluşlarda temsil edilmenin önemine dikkat çeken ve kurucuları arasında yer aldığı Avrupa Fair Play Birliği’nin (EFPM) onursal üyesi olan Arıpınar, EFPM kurullarında 3 Türk’ün daha (Prof. Dr. Bilge Donuk, Remzi Yılmaz ve Doç. Dr. Sevim Güllü) yer almasının gururunu taşıdıklarını söyledi.
Ardından 2. Başkan, EFPM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bilge Donuk, Roma’da  yapılan EFPM Kongresi ve Türkiye’nin EFPM’deki pozisyonu hakkında, Başkan Yardımcısı, EFPM Denetleme Kurulu Üyesi Remzi Yılmaz ise komisyonun önemli etkinliklerinden Fair Play Üniversiteler Kervanı ve Fair Play Kısa Film Yarışması, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sevim Güllü, EFPM’nin Bilim Kurulu’nun çalışmaları, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gülfem Sezen Balçıkanlı, Fair Play eğitim çalışmaları, komisyon üyesi, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yıldıran, TMOK Fair Play Komisyonu ve Spor Bilimleri Derneği iş birliği hakkında rapor sundular.
Daha sonra Fair Play’in gelişimi konusunda yapılacak çalışmalar hakkında komisyon üyeleri görüş ve önerilerini dile getirirken, program sonunda 41. Yıldönümü pastası kesildi.
Erdoğan Arıpınar Başkanlığındaki TMOK Fair Play Komisyonu üyeleri, Teoman Güray, Avni Erboy, Prof. Dr. Bilge Donuk, Remzi Yılmaz, Doç. Dr. Sevim Güllü, Prof.Dr. Gülfem Sezen Balçıkanlı, Nezir Önal, Melih Esen Cengiz, Bülent Tuncay ve Prof.Dr. İbrahim Yıldıran Olimpiyat Evi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile günü noktaladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER