© Kimse Duymasın 2020

Türkiye Uzay Ajansı

Türkiye uzay ajansı 2018 yılında kurulmuş bir şirkettir. 2018 yılından beri pek çok dikkat çekici fikir ve uygulamalarla medyaya yansıyan Türkiye uzay ajansının yeni hedefi 2023 yılında Ay’a bir araç, roket göndermektir.

Türkiye uzay ajansı 2018 yılında kurulmuş bir şirkettir. 2018 yılından beri pek çok dikkat çekici fikir ve uygulamalarla medyaya yansıyan Türkiye uzay ajansının yeni hedefi 2023 yılında Ay’a bir araç, roket göndermektir. Türkiye uzay ajansı başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım projelerinin son derece arkasında ve ilerlemesi için çalışmalar yaptıklarını öne sürüyor.

Ay’a bir roket gönderdikten sonra uzay ilişkileri için bir liman gibi merkez kurulmak istendiği biliniyor. Bu beklentiler eğer sağlanırsa Türkiye uzay konusunda Dünyada adını duyuracak. Bu amaçlar doğrultusunda daha çok insanın çalışması gerektiğinden verilecek olan eğitimlerin yaş kriterleri küçültüldü ve eğitimlere başlanacağı duyuruldu.

Türkiye Uzay Ajansı Personel Alımı

Türkiye uzay ajansı ilerlemesiyle beraber pek çok insana iş fırsatı çıkmıştır. Türkiye uzay ajansı personel alımı ilk olarak temizlik personelleri sonrasında garsonluk konumu olmak üzere başladı. Belirlenen kriterlere göre alınacak olan adaylar genç yani otuz yaşlarını daha doldurmamış olmamaları gerek.

Alınacak olan personellerin eğitim durumları en az ortaöğretimden mezun olması gerektiği bildirildi. Çalışacak olan bireyin kesin olarak Ankara’da oturuyor ve ikametinin de Ankara’da olması gerekiyor. En önemlisi temizlik personeli veya garson alınımında da bireyin tam olarak bir sağlık kontrolüne girmesi ardından hiçbir sıkıntısı çıkmaması gerekmektedir.

Türkiye Uzay Ajansı Sitesi

Eğer Türkiye uzay ajansı hakkında sorular sormak istiyor veya merak ettiğiniz unsurlar varsa sizler de Ant Haber site adresinden inceleyebilirsiniz. Türkiye uzay ajansı sitesi olarak gecen bu link içerisinde personel alımları veya etkinlikler gibi pek çok bilgiye yer veriliyor.

Türkiye Uzay Ajansı Logosu

Türkiye uzay ajansının logosu 2021 yılında Milli Uzay Programı adlı çalışmada Recep Tayyip Erdoğan ve daha birçok saygın isimli insanların katılımı ile halka sunuldu. Türkiye uzay ajansı logosu olarak anlatılmak istenenler oldukça derindir. Kaybolan derinliklerin ve üstünde yapılan çalışmalarla yıldız göstergesinin Türkiye bayrağı ile ilişkilendirilmesi anlatılmış bu sayede de büyük başarıların devamının geleceği söylenmiştir.

Türkiye Uzay Ajansı Kuruldu

2018 yılında Türkiye uzay ajansı kuruldu. Serdar Hüseyin Yıldırım başkanlığında yaklaşık olarak iki senedir yürütülüyor. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için Ant Haber sitesinin web sayfasına giderek siteyi inceleyebilirsiniz.

Tanıtım

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER