© Kimse Duymasın 2020

Virüslü sporcu yarıştırdılar, bakana virüs kaptırdılar!..

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen Eskrim Türkiye Şampiyonası'nda "skandal üstüne skandal" yaşandı !

Şampiyonaya corona pozitif temaslı 2 sporcunun yanıltıcı beyanda bulunarak katıldığı, yapılan itiraz üzerine bu 2 eskrimcinin yaptığı ikişer karşılaşma iptal edilerek müsabakalara kaldığı yerden devam edildiği ortaya çıktı...
2 coronalı sporcunun yarışmalardan çıkartılması sonrasında, salonda herhangi bir dezenfekte işlemi yapılmadan müsabakalara devam edildi...  Ve günün sonunda şampiyonanın ödüllerini vermek üzere salona davet edilen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, corona virüs bulaştırıldı !
Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan 23 Kasım günü yurda giriş yapan Türkiye Modern Pentatlon Milli Takım kafilesinde, bir kaç sporcuda  CORONA pozitif vaka saptandığı ve tüm kafilenin de "temaslı" olduğu tespit ediliyor.
Modern Pentatlon milli takım kafilesindeki sporculardan Buğra Ünal ve antrenör olarak yer alan Harun Mihrioğlu, yurda döndükten bir gün sonra 24 Kasım'da Ankara’daki Büyükler Türkiye Eskrim Şampiyonası'na katılıyorlar...  Corona pozitif temaslısı oldukları halde  müsabakalar öncesi Covid 19 Taahhütnamesine, "covid ya da temaslı olmadıklarını" beyan edip imza atan 2 sporcu, 10. ve 45. sıralarda kayıt yaptırdıkları şampiyonada, pul grup maçlarına çıkıyorlar ve ikişer karşılaşma oynuyorlar...
Bu 2 sporcunun durumundan haberdar olan ve sporcularından Aziz Yılmaz'ın da "corona temaslısı" Harun Mihrioğlu ile 10 nolu pulde maç yaptığı Çankaya Eskrim Kulübü yöneticilerinin turnuva gözlemcisine itiraz etmeleri üzerine, bir anda ortalık karışıyor... Önce "salonun elektriklerinin kesildiği" gerekçesiyle maçlar komple durduruluyor ve zaman kazanılıyor, sonra da sorunlu 2 sporcu müsabakalardan çekilerek, apar topar salon ortamından uzaklaştırılıyor... Ve hiç bir şey olmamış gibi, müsabakalara devam ediliyor...
Adı geçen 2 sporcu 2'şer maç yaptıkları halde, şampiyonaya hiç katılmamış gibi isimleri pul listesinden çıkartılarak, yeniden listeler düzenleniyor...  Müsabaka sonuç listesinde de 2 sporcunun isimlerine (ikişer karşılaşma yapmalarına karşın), yarışmalara katıldıklarının anlaşılmaması düşüncesiyle hiç yer verilmiyor...
Bu skandal durum hakkında  ayrıca, müsabakaya katılan Çankaya Eskrim Kulübü sporcularından birisinin velisi  E.Ç'nin de, olağan dışı gelişmelerin olayların açıklığa kavuşturulması istemiyle CİMER'e başvuruyor... İtirazlar üzerinde şampiyonadan çıkartılan sporculardan Buğra Ünal'ın daha sonra yapılan testinde ise "corona pozitif olduğu" ortaya çıkıyor ve durum daha karmaşık bir hale dönüşüyor.
Müsabaka ortamında corona pozitif ve de temaslısı birçok sporcunun saatlerce bulunmasına ve maç yapmasına karşın, salonda herhangi bir  dezenfekte işlemi yapılmadan müsabakalara devam edilmesinin ve salondaki tüm insanların, göz göre göre virüsle yüz yüze bırakılmasının da, Eskrim Federasyonu'nun yaptığı en büyük yanlış olduğu ifade ediliyor.
..Ve günün sonunda, Şampiyonaya davet edilen ve corona pozitif ve temaslısı bir çok insanın bulunduğu dezenfekte de edilmeyen ortamda dereceye giren sporculara "maskesiz" halde ödüllerini veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, virüs kapıp yatağa düşüyor !
Turnuvaya katılan ya da o ortamda bulunanlarla ilgili filyasyon takibinin başlatılması için Türkiye Eskrim Federasyonu yetkililerinin ilgili kurumlara başvuruda bulunmaması da, işin bir diğer yanlışı olarak dikkat çekiyor.
Öte yandan Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan dönen kafilede yer alan sporculardan Buğra Ünal dışında Dora Nusretoğlu ve Arda Selçuk ile bir yüzme antrenörünün de, corona pozitif oldukları ve tedavilerine devam edildiği öğrenildi.

NEŞET ÖZMEN (Özel Haber)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER