© Kimse Duymasın 2020

Yağmur, şampiyonluğu 2 yıl önceden yaşıyor…

İzmir’de 10 yaş tenisçilerin arasında bir numara olan ve kendisinden 2 yaş büyüklerle yaptığı maçları kazanan Yağmur Tezcan, şampiyonluğu 2 yıl önceden yaşıyor…

10 Yaşında olmasına karşın 12 yaş kategorisinde yarışan ve U12’de şampiyonluk elde eden 10 yaşındaki Yağmur Tezcan’a “Geleceğin Şampiyonu” olarak ümit bağlandı.
Tenis Milli Takım antrenörlerinin de göz bebeği olan CNCTenis Akademisinde lisanslı küçük şampiyon 2010 doğumlu olmasına karşın hem kendi yaş grubunda hem de 2 yaş üstü olan 12 Yaş Grubunda raket sallıyor. 10 Yaş Grubunda rakipsiz olması nedeniyle antrenörünün isteği üzerine 2 yaş üst kategoride yer alan Yağmur Tezcan “Benim için 2 kategoride önemli. Rakip ayırmadan korta çıkıyor ve kendi oyunumu oynayıp kazanmak için ter döküyorum. Hedefim Milli Takımla Ay Yıldızlı formayı giymek ve uluslararası tenis kortlarında şampiyon olarak ülkeme madalya kazandırmak” dedi. 
Korona Virüs önleme kapsamında sporun yasaklanmasıyla evde bireysel çalışmalarını bırakmayan genç yıldızı annesi Yeşim Yentek destekledi ve çalışmasına yardımcı olarak formda kalmasını sağladı. Her an kızının yanında yer almakla son derece mutlu olduğunu ifade eden şampiyon sporcu annesi, “kızım çok hevesli ve azimli. Bugüne kadar girdiği yarışmalardan sayısız birincilikler elde etti. Yaşıtlarının 2 yaş üstüyle maç yapması ona öz güven de kazandırdı. İnşallah böyle devam eder ve Avrupa, dünya çapında bir tenisçimiz daha olur. Kızımın her dönemde yanı başındayım ve onu destekliyorum. Yağmur şu anda aynı yaş sporcuların arasında İzmir de 1 numara. O yüzden yaşı olan 10 yaş liginde değil 12 yaş liginde oynuyor ve 12 yaş şampiyonluğu var” diye konuştu. 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER