© Kimse Duymasın 2020

Yavru Vatan’da HİS Federasyonu’ndan uyarı ve spor çağrısı

Tüm dünyayı saran Covid-19 nedeniyle tüm etkinliklerin yasaklandığı, sağlık önlemlerinin sıkılaştırıldığı şu günlerde KKTC HİS Federasyonu Başkanı Hasan Senin çağrı yaptı.

Senin: “Eğer sokağa çıkıyorsak mutlaka maske-mesafe ve temizlik kuralına harfiyen uymamız gerekecek. Sağlık için gelin HİS Federasyonu’yla birlikte spor yapalım. 
Tüm sağlık koşullarının alındığı ve mesafelerin uygun odluğu bire bir yapılan spor branşlarını içine barındıran HİS Federasyonun 22 yıllık Başkanı Hasan Senin, Avrupa da bayrağımızı dalgalandıran federasyon olarak gurur duyuyor ve bunu tüm dünyaya yaymak istediğini ifade ederek “Şu korona virüs belasından kurtulalım. Bunu da gerçekleştireceğiz” dedi. 
2019 yılında Kıbrıs Türk Gençliğinin dış temas yapmasını engellemek isteyen tipik Rum zihniyeti ile buna destek veren ülkelerin bunu başaramadığını ve izin vermediklerini de belirten Hasan Senin şöyle konuştu:


“Slovakya’da Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu defalarca kazanan İtalya ve KKTC Bocce Milli takımımızın yaptıkları müsabaka bunun en güzel kanıtıdır. 2018 İtalya’da yapılan Avrupa Gençler Bocce Şampiyonasında Avrupa üçüncülüğümüz unutulmamalıdır. Orada bayrağımız göndere çekildi” 
KKTC de uzun süredir HİS (Herkes İçin Spor Federasyonu) Başkanlığını büyük bir başarı ile yapan, ulusal ve uluslararası alanda hem tecrübe kazanan, hem de uluslararası alanda KKCT adına olumlu lobi oluşmasını sağlayan Hasan Senin şu anda adanın en aktif ve başarılı spor federasyonu başkanlarından birisi. Herkesin sağlıklı kalması için gecesini gündüzüne katarak, sosyal sorumluluk projeleri ve Türkiye’deki spor kulüpleri ile iyi ilişkiler içine girerek güçlü bağlantıları gerçekleştirdi. 
Avrupa’ya temsilci veren tek KKTC Federasyonu olan Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı 12 kulüp bulunuyor. Bu kulüplerle, Bocce, Koşarak Oryantiring, Bisikletli Oryantiring ve yoga branşlarında inanılmaz başarılara imza atan federasyonun başarılı başkanı Hasan Senin www.kimseduymasin.com muhabirine şunları söyledi:

“2020 ve 2021 yıllarında kitle sporları yanı sıra özellikle Bocce branşı’nda tesisleşmeyi tamamlamak, Uluslararası arenada görünürlüğü arttırmak ve gençler özelinde sporcu sayısının artmasını hedefledik. Oryantiring sporunda da artan yarışma sayısıyla bu branşı ülkeye daha çok tanıtmak amaçlarımızın içinde yer alıyor. 1999 yılından beri Federasyon Başkanıyım. Görevimi son derece şeffaf ve kaynakları doğru yönde kullanarak Federasyona ve Ülkeye birçok değer katmanın çabası içindeyim. 2020 yılında ise Federasyon tüzüğünün yenilerek güne ayak uydurur pozisyonda, katılımcı bir yönetim yaratmayı hedefledik. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları başta olmak üzere pek çok organizasyona imza attık. İkili ilişkiler girerek Türkiye ile bağlantılarımızı güçlendirdik. Kulüp ve sporcu sayımızı artırmanın yollarını aradık. Korona virüs bizi biraz yavaşlattı. Çok dikkatli davranıyoruz. Gelecek için planlarımızı daha sağlam temeller üzerinde kurmanın hesapları ile uğraşıyoruz. KKTC de sporu da turizm gibi ön plana çıkarmak ve spor kafilelerinin 12 ay kamp yapmaya gelmesi için projeler üretiyoruz.”


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER