© Kimse Duymasın 2020

YENİ YERLERİNİ HİÇ YADIRGAMADILAR

Doğal Yaşam Parkına İsrailden getirilen 5i yeni 7 tür, yeni yaşam alanlarına nakledildi.

İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkına geçtiğimiz Mayıs ayında İsrailden getirilen 5i yeni 7 tÜr, intibak sÜrelerini tamamladıktan sonra yeni yaşam alanlarına nakledildi. Afrika Savanında boy gösteren zebralar daha ilk gÜnden ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) Üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı Ailesine, birliğe Üye olan hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde İsrail Ramat Ganda bulunan Safari Zoological Centerdan 3 zebra, 3 mirket, 6 nyala, 4 koati, 3 marmoset, 6 meyve yarasası ile Jerusalem'deki Tisch Family Zoological Gardendan da 20 sacred ibis getirilmişti. İsrailden başlayıp, özenle planlanan uzun yolculuğun ardından İzmire getirilen 7 tÜrden 45 hayvan için Doğal Yaşam Parkında başlayan hummalı çalışma sonuçlarını verdi. Parka adapte olmaları için özel bölÜmlere yerleştirilen yeni konuklar, intibak sÜrelerinin ardından aşamalı olarak ilk önce diğer hayvanlara daha sonra da yeni yuvalarına alıştırıldılar. Tam uyum sağlandıktan sonra zebralar ve nylalar Afrika Savanına, mirketler yer sincaplarının yanına, marmoset ve meyve yarasaları Tropik Merkeze, sacred ibisler kuş barınağına, kaotiler ise kendileri için özel olarak oluşturulan alana nakledildi.

İsrailden gelen 3 zebrayla birlikte sayıları 4e çıkan zebralar, Afrika Savanına ilk çıktıkları gÜnden itibaren ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Çizgili desenleriyle özellikle çocukların ilgisini çeken zebralar, Afrika Savanında nyla, zÜrafa, ve devekuşlarıyla birlikte gÜnlerini geçiriyor.

Getirilen 7 tÜr arasında yer alan zebra ve mirket dışındaki nyala, koati, marmoset, meyve yarasası ile sacred ibislerin, tÜrlerinin İzmirdeki ilk örnekleri olduğu bildirildi. 2008 yılında 425 bin metrekare alan Üzerinde oluşturulan İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tÜr sayısı, yeni gelen 5 tÜrle birlikte 125e yÜkseldi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER