© Kimse Duymasın 2020

Yerel seçimler öncesi İzmir’de güç savaşı

31 Mart yerel seçimleri hem iktidar hem de muhalefet arasında güç savaşına dönüşüyor. CHP’de İzmir Büyükşehir Belediyesi için Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Konak Belediyesi için de eski bakan Hakan Tartan’ın ismi öne çıkıyor

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir ve Konak Belediye Başkanlıkları için iki milletvekilini aday göstermesi, CHP’yi yeni hesaplar yapmaya zorladı. İzmir’de hiçbir belediyeyi kaybetmek istemeyen CHP “Kazanacak adaylar” ile bu yarışa girmeyi planlıyor.

AK Parti’nin Hamza Dağ’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilmesi üzerine, 
CHP’de daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in yeniden kendi ilçesinde değerlendireceği öğrenildi. CHP’de ayrıca Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Karşıyaka’ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’nin aday gösterilmesine kesin göz ile bakılıyor. Erzurum ve Kars kökenli seçmenlerin çoğunlukta olduğu Kemalpaşa’da ise Oğuz Şalvız’ın Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi planlanıyor.

HAKAN TARTAN, İSMİ KONAK’TA ÖNE ÇIKIYOR

AKP’de 3 dönemdir İzmir milletvekili olan Ceyda Bölünmez Çankırı’nın Konak’ta aday gösterilmesi üzerine gözler CHP’li Hakan Tartan’a çevrildi. İzmirli seçmenler 2009 - 2014 yerel seçiminde rekor oy alan ve bugüne kadar Konak Belediye Meclisi'nde ittifaksız 29 üye ile tarihi bir başarı elde eden Dr. Hakan Tartan’ın aday gösterilmesi halinde CHP’nin seçimlerden daha da güçlenerek çıkacağını bildirdiler. Tartan’ı iyi bir devlet adamı ve mütevazı kişiliği ile sevdiklerini belirten İzmirli seçmenler şöyle konuştular:
“Türkiye’nin ilk Kadın Müzesi’nin kurucusu olan Tartan, İzmirli kadınların da desteğini almış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde de Balkan göçmenleri için yaptığı çalışmalar ise hala hafızalarımızda yaşıyor. Bu yüzden Hakan Tartan’ın Konak’ta aday gösterilmesi İzmir genelini etkileyecektir.” 

OĞUZ UÇAR

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER