© Kimse Duymasın 2020

BALIK YASAĞI TÜRKLER'E VAR AMA, YUNANLILAR'A SERBEST...

İzmir'de sert geçen kış sezonu balıkçıları olumsuz etkilerken, 15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı balık fiyatlarında artışa neden oldu. Bu sezon denizden az balık çıkınca av yasağının da başlamasıyla fiyatlar tavan yaptı.

Bu sezon kötü hava koşulları nedeniyle geçen yılın dörtte biri kadar bile balık avlayamadıklarını belirten Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği ve İzmir Deniz ürünleri Balık Avcıları ve Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy, Türkiye'de yasak başlamasına rağmen Yunan balıkçıların Ege sularındaki balığı avlayıp Türkiye'ye sattıklarını söyledi. Aksoy, "Biz Ege Denizi'ni Yunanistan ile ortak kullanıyoruz. Ege Bölgesi'ne gelen yasak, Yunanistan'a gelmiyor. Kendi denizimizdeki balığı Yunanistan'dan parayla alıp yine kendi insanımıza daha pahalı bir fiyatla satıyoruz. Onun için sezonda kilosu 5 lira olan hamsinin kilosu şimdi 15 lira oldu. Biz kendi balığımızı Yunanistan'dan almak zorunda kalıyoruz" dedi.

Son 50 yılın en ağır kışını geçirdiklerini belirten Aksoy, "Fırtına ve soğuk hava koşulları yüzünden yeterince balık avlayamadık. Bu sezon yaklaşık 2 ay ağ atamadık. 59 tekneyle Ege Denizi'ne açılan 3 bin balıkçı bu yıl mağdur kaldı. Şimdi de av yasağı başladı. Balık fiyatları arttı. Ege Denizi'ni birlikte kullanmamıza rağmen bize gelen av yasağı Yunanistan'a gelmiyor. Bu da balık fiyatlarını artırıyor" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER