© Kimse Duymasın 2020

BORNOVA'DA ENERJİ TASARRUFU KAMPANYASI

Bornova Belediyesi, uygulamaya koyduğu farklı projeler sayesinde giderlerini önemli ölçüde azalttı.

Avrupa Enerji Kentlerinin etkin bir Üyesi olan Bornova Belediyesi, bu vizyon doğrultusunda araçlardaki mazot kullanımından, yazışmalardaki kağıt tÜketimine, aydınlatma için kullanılan elektrikten, ısınma için tÜketilen enerjiye kadar pek çok alanda bÜyÜk tasarruf sağladı

Bornova Belediyesi son 4 yılda birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle hem enerji tasarrufu sağlayıp çevrenin kirlenmesinin önÜne geçti, hem de belediye bÜtçesinden daha az para harcanmasını sağlayarak yeni yatırımlara daha çok kaynak ayırdı. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesine imza atarak ilçedeki karbon salımını 2020 yılına kadar en az yÜzde 25 oranında dÜşÜrmeyi taahhÜt eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa Enerji Kentlerinin başkan yardımcılığına seçildi. Bornova, Avrupanın önde gelen kentleriyle birlikte gelecekteki yaşamın daha temiz bir çevrede geçmesi için projeler Üretti. Bornova Belediyesinin birbirinden çok farklı alanlarda uygulamaya koyduğu projeler tasarrufa katkıda bulundu.

Bornova Belediyesi daha önce mÜdÜrlÜklere ayrı ayrı tahsis edilen araçları ortak bir havuzda toplayıp, gprs yöntemiyle takip sistemine geçerek bÜyÜk bir yakıt tasarrufu elde etti. Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçilmesiyle birlikte Bornova Belediyesinin iç yazışmalarında kağıt dönemi sona erdi. Başkan ve mÜdÜrler resmi evrakları bilgisayar yardımıyla e-imza kullanarak onaylıyor.

Bornova Belediyesi belediyenin bÜtÜn hizmet binalarındaki aydınlatma için ödenen elektrik faturasını dÜşÜrmek için led aydınlatmaya geçti. BÜtÜn binalar led ışıklarla aydınlatılınca enerji tasarrufu Üst dÜzeye çıktı, fatura tutarları ise ciddi oranda indi. Bornova Belediyesinde mazotla sağlanan bina ısıtması, daha tasarruflu ve daha çevreci olan doğalgazla değiştirildi. Ayrıca ‘GÜneş Tarlası projesi için İZKAdan 1 milyon lira hibe desteği kazanan Bornova Belediyesi, bir yıl içinde belediye hizmet binalarının tÜmÜnÜn elektrik ihtiyacının dörtte birini karşılayacak dÜzeyde elektrik Üretmeye başlayacak.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, enerji tasarrufunun iki önemli yönÜyle insanlığın geleceğine katkıda bulunduğunu söylerek, “Enerji tasarrufu yaparak hem daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkıda bulunuyoruz hem de daha az para harcayarak bÜtçemize katkı sağlıyoruz. Bornova Belediyesi olarak enerji konusunda hem bugÜne hem yarına yatırım yapıyoruz. Halkımızın cebinden çıkan paraların her kuruşunu daha çok ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirmek için tasarrufa devam edeceğiz” diye konuştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER