© Kimse Duymasın 2020

Google'dan örnek olacak kampanya

Google tüm dünyanın vicdanını sızlatan mülteci ve göçmen krizi için yardım kampanyası başlattı... Dünya devi şirket, ana sayfasına koyduğu linkle isteyen herkese mültecilere bağış yapma imkanı sağlıyor.

Dünyada yaşanan mülteci dramına karşı ünlü arama motoru Google da harekete geçti. Google, giriş sayfasına mültecilere yardım yapılması için bir link ekledi. “Onetoday” adını verdiği projeyle mülteci dramına dikkat çekmeyi ve yardım etmeyi amaçlayan Google’ın ana sayfasına girenler, linke tıklayarak buradan belirlenen dört yardım kuruluşuna maddi yardım sağlayabiliyor. Şu ana kadar Google üzerinden 19.573.636 Türk Lirası bağış toplandı.

Kampanya kapsamında bağışlanan her miktar karşılığında, Google da şirket bütçesinden aynı oranda yardımda bulunuyor. Google bu yardım için 5 milyon euro'luk bir sınır belirledi. Şirketin başlattığı bu proje sayesinde 5 milyon euro toplandığında, şirket de 5 milyon euro parayı kendi kasasından mültecilere yardım eden dört kuruluşa bağışlayacak. Elde edilen gelir şirket tarafından belirlenen bu kuruluşlar aracılığıyla mültecilere sığınma, gıda yardımı ve tıbbi bakım gibi temel ihtiyaçların sağlanması gibi konularda kullanılacak.

GOOGLE'IN BAŞLATTIĞI BU KAMPANYADA BAĞIŞÇI OLARAK YER ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER