© Kimse Duymasın 2020

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 1 yaşına girdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, geçtiğimiz yıl 15-21 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu kongre, sadece bir yıl içinde Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çeken önemli bir organizasyon haline geldi.

Kongre, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti ve yüzlerce uzman ile binlerce yurttaşın katılımıyla büyük ilgi gördü. Katılımcılar arasında yapılan paydaş oylamasıyla belirlenen sonuç bildirgesi, İzmir'den dünyaya duyuruldu. Bu kapsamlı organizasyon, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Planlama Ajansı işbirliğiyle hayata geçirildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kongrenin sivil, şeffaf ve katılımcı bir platform olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuya dair konuşan Soyer, “Yerkürenin giderek derinleşen ekolojik, ekonomik ve sosyal krizlerle sınandığı bir süreçte düzenlediğimiz İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, İzmir’den tüm Türkiye ve dünyaya yapılan bir davettir. Kongremiz insanlığa yapılan topyekûn bir yenilenme çağrısıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Planlama Ajansı, kongrede alınan her bir kararın takipçisi olmaya devam edecek ve kararların ne düzeyde hayata geçirildiğini düzenli olarak değerlendirecek. İzmir’den atılmış evrensel bir adım olarak tarihe geçen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin bir parçası olan herkese bir kere daha teşekkür ederiz” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER