© Kimse Duymasın 2020

MARBLE İÇİN GERİYE SAYIM BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın toplantısı düzenledi.

İzmir BÜyÜkşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27–30 Mart tarihleri arasında dÜzenlenecek 19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı öncesi basın toplantısı dÜzenledi. Alanında dÜnyanın önde gelen Üç bÜyÜk fuarı arasında yer alan MARBLE TÜrkiyenin her yıl bÜyÜyerek devam ettiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, bu bÜyÜmenin yeni fuar alanı yapımı konusunda kendilerini teşvik ettiğini kaydetti. 19 yıl önce dÜzenlenen ilk MARBLE ile birlikte sadece birkaç ilde faaliyet gösteren sektörÜn tÜm Ülkeye yayıldığını vurgulayan İzmir BÜyÜkşehir Belediye Başkanı, sektörÜn neredeyse sıfır ithalatla çalışmasından dolayı Ülke ekonomisindeki cari açığın kapatılmasına direkt etki yaptığını söyledi.

MARBLE fuarının sadece İzmir için değil TÜrkiye ekonomisi açısından da önemli olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, “19 yıl önce dÜzenlenen ilk MARBLEın ardından katılımcı sayısı ve ihracat birbirine paralel gitti. Her katılımcı sayısına karşılık 1 milyon dolar ihracat yapıldı. Fuar alanımızın kÜçÜk olmasından dolayı fuarı bÜyÜtemediğimiz için son yıllarda ihracat, katılımcı sayısını geçti. Mermer ve doğal taş sektörÜ İzmir BÜyÜkşehir Belediyesi ve İZFAŞı motive ediyor. Katılım talebinin giderek artması, bizi yeni fuar yatırımına yöneltti. Şimdi yeni fuar merkezimizin önemli bir bölÜmÜnÜ 2014 MARBLEa yetiştirmeye çalışıyoruz. Fuar alanının yerinin seçimi konusunda doğru karar verdiğimizi, hiçbir eleştiri gelmemesinden anlıyoruz. Havalimanı ve kent merkezine yakın. Fuarı kent merkezinden daha bÜyÜk alana çıkarırken, fuara gelenlerin kent ekonomisiyle ilişkisini koparmamış oluyoruz. İzmiri sıçrama yapacağı turizm ve hizmet sektörÜnde ileriye taşımak için çalışıyoruz. UNİVERSİADE zamanında gelen Üst dÜzey konuklarımızı ağırlayacak otel bulmakta zorlanıyorduk. Ama dÜzenlediğimiz fuarlarla İzmirdeki oteller nitelik ve nicelik olarak gelişti” dedi.

19. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 27 – 30 Mart 2013 tarihleri arasında KÜltÜrparkta gerçekleşecek. DÜnyada alanında önde gelen Üç bÜyÜk fuar arasında yer alan MARBLEa bu yıl 38 Ülkeden ve 41 şehirden yerli ve yabancı bin 182 firma katılacak. Gelen yoğun talep nedeniyle blok ve stantlar için yaklaşık 1.500 m2 yeni tahsis alanı açıldı. Mevcut 5 kapalı holÜn yanı sıra KÜltÜrparkta 7 bin 200 metrekarelik 4 adet geçici prefabrike Ünite inşa edildi. GÜnde ortalama 80 TIRın malzeme taşıdığı fuara; işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak Üzere yaklaşık 13 bin ton doğaltaş geldi. Yeni taş örneklerinin ilk lansmanının yapıldığı, en yeni teknoloji ÜrÜnlerinin sektör temsilcileriyle ilk kez buluştuğu ve özel mimari projelerde kullanılan taş uygulama seçeneklerinin sergilendiği MARBLE Fuarı 2013 yılında da tÜm katılımcılara ve doğaltaş sektörÜne önemli iş olanakları sunacak. 1995 yılında 47 firmanın katılımıyla 2.600 metrekare alan Üzerinde ilk kez dÜzenlenen MARBLE Fuarı, 1998 yılında, Uluslararası Fuarcılık EndÜstrisi Birliği (UFI) tarafından Üyeliğe kabul edilerek, Ülkemizin dÜnya fuar otoriteleri tarafından tanınmış ilk uluslararası ihtisas fuarı oldu.

MARBLE 2013Ün İzmire ekonomik katkısı her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli boyuta ulaştı. 2012de kent ekonomisine 80 milyon dolar gelir sağlayan MARBLEın, bu yıl önceki yılı aşması bekleniyor. 4 gÜn sÜrecek MARBLE Fuarında yurtiçi ve dışından gelen katılımcı ve ziyaretçiler, İzmir kent merkezindeki otellerin yanı sıra çevre ilçelerdeki otellerde de konaklıyorlar. Fuar sÜresince kentteki oteller tam kapasite çalışacak. MARBLE Fuarına 5 bini aşkın profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Konaklaması İZFAŞ tarafından karşılanacak yabancı heyetler şöyle; Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Filistin, Irak, İran, İsrail, Kuveyt, Moldova, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, ÜrdÜn, Yunanistan.

38 Ülkeden firma katılıyor
MARBLEa ABD, Almanya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, Irak, İran, İtalya, İspanya, Japonya, KKTC, Kore, Kuzey İrlanda, Libya, Makedonya, Mauritius, Umman, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, San Marino, Suriye, İsveç, Hollanda, BAE, Ukrayna, Birleşik Krallık, ÜrdÜn, Çek Cumhuriyet ve Tayvandan firmalar katılıyor.

41 ilden doğaltaş geliyor
19. MARBLE Fuarına Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, KÜtahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yalova olmak Üzere TÜrkiyenin doğal taş çıkan her bölgesinden taş gelecek.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER